nieuws-item

Zaaigoed gast Ogutu Muraya te zien bij eindpresentatie DasArts

Schrijver, storyteller en theatermaker Ogutu Muraya was in Nederland te gast via het Zaaigoedprogramma in 2012. Nu, vier jaar later, is de Keniaanse Muraya afgestudeerd aan DasArts in Amsterdam met de voorstelling Fractured Memory. Tot en met 5 juni is de voorstelling nog te zien bij Das Theatre. Voor meer informatie klik hier.


Amir Reza Koohestani geeft workshop “What we leave unsaid”

In 2014 stond de prijswinnende voorstelling “Ivanov” van Mehr Theatre Group in Nederland en Vlaanderen op het toneel, in het kader van Get Lost.

Regisseur en artistiek leider Amir Reza Koohestani verwierf in 2001 bekendheid met zijn toneelstuk Dance on Glasses (2001) een voorstelling die 4 jaar op tournee was en op meerdere grote Europese theaters en festivals stond. Twee jaar op rij won Koohestani de Iraanse prijs voor ‘Beste theatervoorstelling’ voor Ivanov en The Fourth Wall.

Van 13 tot en met 20 mei is Koohestani in Brussel om een workshop te geven aan acteurs, dansers en artiesten, getiteld “What we leave unsaid”

“In the upcoming workshop we are aiming to talk about the imaginational stage that occurs in audience’s mind. How can we build this stage, and moreover how can we absolutely (or almost) be sure that the audience will cooperate with us? To enter audience’s imagination we need to know them well and knowing them requires an understanding of the place and time they are living in.”


Visueel werk van Rabib Mroué (Libanon) te zien in Hamburg

In 2013 nodigde Get Lost Theater @Rabib Mroué (Libanon) uit met zijn voorstelling “Riding on A Cloud”. http://goo.gl/0EwMFz

Naast toneelschrijver is Mroué acteur, regisseur, toneelschrijver en kunstenaar. Als kunstenaar heeft hij werk voortgebracht op het gebied van installatie-, performance- en videokunst.

Tot en met 23 april 2016 is zijn nieuwste visuele werk te zien in Hamburg, bij Galerie Sfeir-Semler, getiteld “I was fortunate to have seen what the others had witnessed”: http://goo.gl/uVhPJb

 


Zaaigoed-gast Jose Jay B. Cruz presenteert film Rehearsel for Disaster

voorjaar 2015

Al eerder was Zaaigoed-gast Jose Jay B. Cruz in Nederland, in het voorjaar van 2014. Nu is zijn film Rehearsal for Disaster te zien in De Singel in Antwerpen. Ook zal hij een lezing geven in over hedendaagse dans-scene in Manila, in het kader van het project HyperCorporeality Dance CoLab. Voor meer informatie klikt u hier.

 


Foto’s: Nattapol Meechart

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×