Er is een toenemende vraag naar leveranciers van theaterstoelen in de Verenigde Staten. Vroeger waren de enige instellingen die de apparatuur nodig hadden die bij leveranciers van theaterstoelen kon worden gekocht, bioscopen. Tegenwoordig zijn er veel meer bedrijven die de producten van leveranciers van theaterstoelen gebruiken om hun bedrijf in te richten.

Leveranciers van theaterstoelen handelen in de banken en de stoelenrij die opklapbaar zijn. Er zijn maar heel weinig andere instellingen dan filmhuizen die klapstoelen in hun decor hebben gebruikt. Totdat andere etablissementen de voordelen van het hebben van klapstoelen begonnen in te zien, en nu zijn er meer bedrijven die deze stoelen kopen dan ooit tevoren.

Sportarena’s installeren dit soort zitplaatsen nu zodat de fans ze kunnen gebruiken als ze naar de wedstrijd komen kijken. De neerklapbare stoelen zijn comfortabeler dan de traditionele tribunes die altijd werden gebruikt in voetbalstadions en honkbalparken. Door de neerklapbare stoelen kunnen de fans rustiger blijven omdat ze comfortabeler en ontspannender zijn tijdens het spel.

De stadions kunnen ook hogere prijzen vragen aan de fans die een kaartje kopen om in een van deze stoelen met kussens te zitten. De stoelen met kussens kosten in het begin iets meer, maar na verloop van tijd vergroten ze de winst van de arena.

Entertainmentcomplexen die live-optredens van zangers en bands organiseren, zijn begonnen met het opnemen van dit soort zitplaatsen in hun gebouwen. Het comfort van de stoelen draagt ​​bij aan het plezier dat de deelnemers uit de show halen.

De stoelen zijn ook in verschillende kleuren te koop. De entertainmentcomplexen gebruiken verschillende kleuren om secties in het gebied te vestigen. Elke sectie heeft een andere ticketprijs afhankelijk van de nabijheid van het podium waar de uitvoering zal plaatsvinden. Hoe dichterbij de zitplaats, hoe hoger de prijs van het ticket.