Alle zaken zijn theater. Herken deze waarheid en implementeer een manier om deze over te brengen. Een zeer succesvolle zakenman zei dit en voegde eraan toe: “In de mate dat u aan dit aspect van uw presentatie voldoet, zult u zeer competitief en zeer winstgevend zijn.”

Er zijn maar weinig eigenaren van kleine bedrijven die in deze context over hun bedrijf nadenken, en nu, net zoals de markt is gekrompen en de concurrentie om de resterende discretionaire uitgaven hevig is. Dit vereist dat u veel aandacht schenkt aan het succesvol leveren van de best mogelijke presentatie op de markt, het winnen van marktaandeel en het beschermen van wat u heeft, aangezien de winst wordt uitgedaagd door verregaande kortingen en een lager volume.

Hier zijn een paar voorbeelden van succesvol theater in een zakelijk scenario dat resulteert in hogere verkoopomzet, zelfs in een dalende markt:

Een meubelwinkel in Framingham, MA, zet een show van Disney World-kaliber op met grote rekwisieten, bewegende lichten, live theater, video, film, muziek, pantomime, live presentatie en interactie met de klanten, waardoor een feeststemming ontstaat waar kinderen en gezinnen wil gaan. Ja, velen zullen daar meer kopen dan wanneer er geen entertainment zou zijn. De meubelwinkel van een concurrent beschikt over een enorm IMAX-theater met ultramoderne 3D-films die op het enorme scherm worden getoond. Wat is het volgende?

Veel restaurants snappen dit en bieden alles van stand-up comedy, serenades aan tafel, koken aan tafel, livemuziek en zelfs, letterlijk, theatrale producties. Natuurlijk biedt Hooters het beste entertainment dat beschikbaar is – mooie, schaars geklede vrouwen die je een biertje serveren! Hoe kun je daarmee concurreren?

Een chocoladefabrikant met een sterke merknaam en distributie biedt paashazen, de kerstman, een spookhuis met Halloween, rondleidingen, proeverijen en op donderdagavonden in de zomer, oude autorally’s! Grote publiekstrekkers, veel plezier en natuurlijk nemen de verkoopopbrengsten en winsten enorm toe naarmate het merk enorm wordt verbeterd.